Rebozo-massage

Rebozo-massage til gravide

Rebozomassage er en ældre massageteknik som centralamerikanske jordemødre i århundreder har anvendt under graviditet, fødsel og barsel. Under massagen vugges bækkenet i bløde rokkende bevægelser ved hjælp af et sjal, hvilket er med til at løsne spændinger dybt i muskulaturen. Rebozo-massagen bruges bl.a. til at afhjælpe graviditetsgener som ryg og lændesmerter og ”låst” bækken.

Rebozo kan også være med til at skabe de bedste betingelser for at barnet indstiller sig korrekt i bækkenet før fødslen. Hvis dit barn ligger med numsen nedad er rebozo en skånsom måde at hjælpe barnet til at vende sig, og kan med fordel bruges inden et traditionelt vendingsforsøg efter uge 34, da en afspændt indre muskulatur øger chancen for et vellykket vendingsforsøg.

Få en følelse af velvære samtidig med, at du bliver klar til fødslen i trygge rammer hjemme hos dig selv i selskab med en privat jordemoder.

Rebozoen kan også fungere som afspænding af din krop og klare spændinger i nakke, skuldre, lænd og ryg.

Rebozo-massage både før og efter fødsel

Rebozomassagen kan gives fra tidligt i graviditeten og helt frem til fødslen. Efter termin kan rebozomassage sammen med modningsakupunktur og hindeløsning medvirke til at sætte fødslen i gang.

Man kan også have gavn af rebozo efter fødslen, eksempelvis for at få afspændt muskulaturen og hjælpe dit indre med at finde tilbage til stadiet før din graviditet.

Det kan være svært at mestre den rette rebozo teknik, men med en jordemoder fra Preggio er du i gode hænder. Flere af vores jordemødre har deltaget i specielle rebozo-kurser og kan derfor hjælpe dig, hvad enten rebozoen skal være en del af et vendingsforsøg, en igangsættelse, eller du blot skal have en lækker massage efter du har født.

Navnet rebozo kommer af det sjal, de sydamerikanske kvinder har båret i århundreder. Det kan ud over massagen bruges til mange ting, fx til at varme kroppen, skygge for solen, eller til at bære nyfødte babyer i tæt på kroppen.

Spørgsmål og svar om rebozo-massage

Hvornår skal jeg bestille rebozo-massage?

Rebozo-massage kan bruges både før og efter fødslen. I graviditeten er den særlig god til at afhjælpe graviditetsgener som ryg- og lændesmerter samt låst bækken. Her anbefaler vi, at du bestiller en massage efter behov. Vil du bruge rebozo inden et traditionelt vendingsforsøg, skal det være efter uge 34. Nogen har også gavn af rebozo efter fødslen.

Hvor ofte skal jeg bestille rebozo-massage?

Rebozo-massagen er fin at bestille efter behov.

Hvor mange timers rebozo-massage skal jeg bestille?

En time per gang er ganske fint.