Gravid-akupunktur

Akupunktur til gravide i eget hjem

Få akupunktur i dit eget hjem af din private jordemoder med speciale i akupunktur for gravide og barslende. Akupunkturen kan i graviditeten styrke graviditetsprocessen, bruges til fødselsmodning og afhjælpe forskellige graviditetsgener. I barselstiden kan akupunktur bl.a. bruges til at styrke mor-barn-kontakten og fremme mælkeproduktionen.

Akupunktur mod graviditetsgener

Akupunktur kan styrke de processer, der foregår i kroppen når en kvinde bliver gravid – både for mor og barn. Akupunktur mod graviditetsgener kan hjælpe på bækken- og lændesmerter, kvalme og opkastning, væskeophobninger, forstoppelse mv. Akupunkturen kan gives tidligt i graviditeten og helt frem til fødslen. Der opnås størst effekt, hvis du starter akupunkturbehandlingen tidligt i graviditeten. Jordemoderen vil vurdere hvor ofte en behandling anbefales ud fra en individuel vurdering.

Akupunktur til fødselsmodning

Akupunktur kan også bruges til fødselsmodning, hvis man ønsker at undgå medicinsk igangsættelse. Det bedste resultat opnås, hvis behandlingen gives ugentligt fra uge 35-36. Er det efter terminen anbefaler vi, at du får akupunkturbehandling med få dages mellemrum.

Akupunktur efter fødslen

Efter fødslen bruges akupunktur til at styrke og opbygge de processer, der naturligt finder sted i tiden efter. Akupunktur kan bl.a. bruges til behandling af kraftige efterveer, hæmorider/åreknuder, smerter mv.

Akupunktur bruges også til at styrke mælkeproduktionen, fremme nedløbsrefleksen og give lindring ved brystspænding, mælkeknuder og ammeophør samt til at fremme mor-barn-kontakten.

Alle vores jordemødre, der udbyder akupunktur, har naturligvis deltaget i kurser specielt til akupunktur for gravide.

Om gravid-akupunktur

Akupunkturen stammer fra Østasien og har været praktiseret i tusinder af år, særligt i Kina. Inden for akupunktur arbejder man ud fra en tankegang om at krop og psyke hænger sammen og påvirker hinanden. I kroppen findes meridianbaner, hvor Qi flyder. Alle organer og processer (eksempelvis graviditet og fødsel) består af Qi og er afhængige heraf.

Det er den Qi, der flyder i meridianerne, der kan påvirkes gennem akupunktur. Intentionen med akupunkturen er at regulere Qi og dermed skabe balance i kroppen, så de naturlige processer i kroppen fungerer bedre.