Efterfødselssamtale

Efterfødselssamtale og barselsbesøg

En kvinde bærer sin fødselsoplevelse med sig hele livet. Hvis fødslen har været med komplikationer, kan der være særligt behov for at tale tingene imellem, men indimellem kan selv ukomplicerede fødsler sætte dybe spor lang tid efter. En grundig og bearbejdende efterfødselssamtale kan være givende for at hjælpe dig videre i moderskabet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle kvinder tilbydes en efterfødselssamtale med en jordemoder umiddelbart efter fødslen og optimalt set inden for den første måned.

En efterfødselssamtale kan eksempelvis bruges til at tale fødslen igennem, til at stille uddybende spørgsmål om hændelser, der skete, eller ting som jordemoderen eller lægen sagde. Det kan også være, at du ikke har spørgsmål til selve fødslen, men bare gerne vil gennemgå forløbet. Efterfødselssamtalen kan også bruges til at tale om de ting, der venter jer som ny familie.

Få sat ord på dine tanker

Få afklaring og en oplevelse af sammenhæng, og kom styrket ind i moderskabet. Tal fødslen igennem med din egen private jordemoder i hjemlige omgivelser og uden stress og jag. Vi tager udgangspunkt i det, der er vigtigt for lige præcis dig/jer og møder dig altid med nærvær, tid og omsorg.

Kan du ikke rigtig ”slippe” fødslen eller glædes over det? Så har du brug for en samtale. Vi har god tid til at snakke fødslen igennem og du kan få sat ord på og bearbejdet din fødselsoplevelse. Samtalen kan være med til at afklare hvad der skete under fødslen, skabe mening og sammenhæng og styrke dig videre ind i moderskabet.

En efterfødselssamtale ved Preggio kan både være for dig alene og for dig og din partner.

Du kan få tilskud til en efterfødselssamtale med en privat jordemoder, hvis du er medlem af sygeforsikringen "danmark".

BOOK

Spørgsmål og svar om efterfødselssamtale

Hvornår skal jeg bestille efterfødselssamtale?

Efterfødselssamtale er til dig, der har født. Det kan være du lige har født, eller det kan være længere tid siden. En efterfødselssamtale kan også være gavnlig, hvis du vil tale din første fødsel igennem, hvis du er blevet gravid igen og gerne vil vende nogle ting.

Hvor mange timers efterfødselssamtale skal jeg bestille per gang?

Det afhænger meget af, hvor mange og hvilke ting du vil snakke med jordemoderen om. Et godt udgangspunkt vil være at bestille 2 timer. Så er der tid til at jordemoderen kan få et indblik i både din fødsel og dine tanker.

Hvor ofte skal jeg bestille en efterfødselsamtale?

En eller to gange efter fødslen vil give mening, alt efter behov.

price icon

Med Sygeforsikringen "danmark": 486,50 kr.

sygeforsikring danmark logo