Barselsbesøg og ammehjælp

Efterfødselssamtale og hjælp til amning

I tiden efter fødslen kan du også have brug for en jordemoder. Det kan enten være for at snakke fødselsforløbet igennem, for at få fulgt op på spørgsmål, du måtte have, eller for at få ammehjælp og ammevejledning.

Med et barselsbesøg fra en jordemoder hos Preggio, er du i sikre hænder. Vi anbefaler, at du booker minimum to timer til barselsbesøget, da det er vigtigt, at der er tid til at nå i dybden med det hele, hvad enten der er tale om ammehjælp eller efterfødselssamtale.

Et barselsbesøg kan indeholde:

 • Efterfødselssamtale om fødslen og tiden efter
 • Snak om familiedannelse og tilknytning
 • Ammehjælp og ammevejledning
 • Barselstræning (hjælp til øvelser, fx bækkenbundstræning)
 • Tjek af bristning (heling, infektionstegn og pleje)
 • Samtale om prævention og sex og samliv
 • Andre emner, du har brug for at tale om

Ammehjælp- og vejledning

For de fleste fylder amningen en del i tiden efter fødslen og mange oplever ikke at være helt fortrolige med amningen, når de sendes hjem fra sygehuset. Hos Preggio ved vi hvor vigtig amningen er for både dig og dit barn, og vi vil gerne bidrage til at du føler dig tryg i den nye situation og får en god ammeoplevelse, både lige efter fødslen og resten af ammeperioden.

Nogle nybagte mødre ønsker et ammebesøg kort tid efter de er kommet hjem fra sygehuset og for andre opstår behovet først senere. Som udgangspunkt kan alle jordemødre hjælpe dig med amningen de første ca. 4 uger. Enkelte af vores jordemødre er specialuddannede i amning og vil kunne hjælpe længere tid. Læs mere på deres profiler.

Vi tager altid udgangspunkt i den enkelte families aktuelle situation og behov, og vores vejledning er altid i overensstemmelse med den nyeste dokumenterede viden på området.

Ved ammehjælp- og vejledning kan jordemoderen bl.a. hjælpe med:

 • At du finder de rette ammestillinger, som styrker mælkens vej til brystet, og den rette sutteteknik, der hjælper dit barn med at tømme brystet helt
 • At du opretholder den nødvendige mælkeproduktion og fremmer barnets evne til selvregulering
 • At afhjælpe brystspænding og give gode råd i forhold til sår og revner samt udmalkning
 • At styrke din og dit barns tilknytning under amningen og vejlede dig til at være opmærksom på barnets trivsel

Efterfødselssamtale

En kvinde bærer sin fødselsoplevelse med sig hele livet. Hvis fødslen har været med komplikationer, kan der være særligt behov for at tale tingene imellem, men indimellem kan selv ukomplicerede fødsler sætte dybe spor lang tid efter. En grundig og bearbejdende efterfødselssamtale kan være givende for at hjælpe dig videre i moderskabet.

Få sat ord på dine tanker, få afklaring og en oplevelse af sammenhæng, og kom styrket ind i moderskabet. Tal fødslen igennem med din egen private jordemoder i hjemlige omgivelser og uden stress og jag. Vi tager udgangspunkt i det, der er vigtigt for lige præcis dig/jer og møder dig altid med nærvær, tid og omsorg.

Kan du ikke rigtig ”slippe” fødslen eller glædes over det? Så har du brug for en samtale. Vi har god tid til at snakke fødslen igennem og du kan få sat ord på og bearbejdet din fødselsoplevelse. Samtalen kan være med til at afklare hvad der skete under fødslen, skabe mening og sammenhæng og styrke dig videre ind i moderskabet.

En efterfødselssamtale ved Preggio kan både være for dig alene og for dig og din partner.

Du kan få tilskud til privat jordemoder, hvis du er medlem af sygeforsikringen "danmark".

price icon

Med Sygeforsikringen "danmark": 486,50 kr.

sygeforsikring danmark logo