Lad jordemoderen komme hjem til dig og få tid og ro til det hele

Af Louize Slaney Maisted

Gennem den seneste tid har det desværre været en realitet, at jordemødre flere steder i det offentlige ikke har tid nok til at give den hjælp og omsorg, de gravide fortjener. Man hører om flere og flere gravide, der først bliver tilset af en jordemoder alt for sent i graviditeten, der derfor ofte starter med uro og frygt i stedet for med ro og glæde. Det synes vi ikke er i orden. Hos Preggio gør vi det derfor muligt for den enkelte jordemoder, at give dig og din partner en god og sund start på graviditeten. Jordemoderen kommer hjem til dig, så du får den omsorg og nærvær i trygge rammer, som du har brug for.

Det gælder barnets trivsel

At blive forældre er et af livets højdepunkter og bør foregå i ro og glæde. Det er dog ikke altid en mulighed på en travl fødeafdeling, hvor lange ventetider, presset personale og manglende jordemoderhænder kan være virkelighed. Preggio ønsker derfor, at skabe de bedste omgivelser for både mor og barn i perioden før og efter fødslen. Flere forskningsprojekter viser, at stress hos mor i disse perioder, kan påvirke barnets psykiske velvære og blandt andet kan have betydning for den tidlige tilknytning mellem mor og barn. Forstyrrelser i den tidlige tilknytning kan have indvirkning på barnets personlighedsudvikling på længere sigt. Endvidere kan stress hos mor komplicere selve fødselsforløbet.

Livet i livmoderen er med andre ord ikke beskyttet fra ydre stimuli, som man tidligere troede. Det store pres på landets fødeafdelinger kan derfor ikke blot have indvirkning på barnets fysiske tilstand, men også dets psykiske trivsel, hvis mor føler sig angst og utryg. Rammerne omkring graviditet, fødsel og barsel kan altså være altgørende for barnets trivsel og fremtid, og vi synes derfor, at det skal være op til kvinden selv at sætte rammerne.

BOOK EN JORDEMODER HJEM

Det gode fra hjemmefødslen, men både før og efter fødslen

Man kan sige, at vi bringer konceptet om hjemmefødsel ind allerede i graviditeten – og også efter fødslen.

I Danmark har en gravid kvinde ret til at føde hjemme, såfremt hun har en ukompliceret graviditet. Ved fødslen kommer der en jordemoder fra fødegangen, som kun er tilstede for kvinden, og fødslen kan foregå i vante omgivelser, hvor den fødende er omgivet af de mennesker og de ting, der giver hende tryghed. Det er helt essentielt. Ro og tryghed er nemlig afgørende elementer for, hvordan fødslen skrider frem. Ifølge formand for Jordemoderforeningen, Lillian Bondo, føler kvinderne sig mere i kontrol hjemme, hvor de i højere grad tager ansvar for deres egen fødsel.

Men hvad med under selve graviditeten? Hvorfor skal man ikke under sin graviditet på samme vis have muligheden for at blive tilset i hjemmet? Det mener vi hos Preggio, at man skal. For som Lillian Bondo siger, er det vigtigt, at kvinden selv sætter rammerne – og det mener vi både gælder før, under og efter fødslen!

En privat jordemoder til en pris, der er til at betale

Hvordan får man så en privat jordemoder hjem til sig selv? Det er meget simpelt. Du finder blot en jordemoder i dit postnummer og vælger blandt de ydelser, jordemoderen tilbyder. Find derefter en tid, der passer dig. Vores koncept gør, at du kan få en privat jordemoder til en god pris, da vi ikke har udgifter til klinikker og lignende.

Preggios jordemødre tilbyder alt fra konsultationer, fødselsforberedelse, efterfødselssamtaler og ammehjælp, til rebozo, akupunktur og gravidmassage. Alle ydelserne tilbydes i intervaller af minimum en time, så der er tid og ro til at blive klar til fødslen og den efterfølgende tid.

På den måde foregår en forhåbningsfuld tid i dine vante omgivelser, hvor både du og din partner kan føle jer trygge. Her får I medindflydelse på dagsordenen, og bestemmer selv hvornår i graviditeten I ønsker at få besøg. I har også mulighed for at blive tilset af den samme jordemoder gennem hele jeres forløb, så jordemoderen på den måde opnår den bedst mulige forståelse af jer og jeres kommende barn. Hos Preggio ønsker vi at skabe kontinuitet og tryghed i hjemmet samt en god og sund start på en ny tilværelse.

SE VORE SPAKKEFORLØB

hej@preggio.dk

Bernhardt Jensens Boulevard 89, st tv.

8000 Århus C

Åbningstider: Man - Fre 9:00 - 17:00

CVR: 37119954

mobilepay logo visa logo visa electron logo mastercard logo

Facebook Rating
4.8

Vi støtter: red barnet logoWWF logoMasange hospital logo

© Preggio. Alle rettigheder forbeholdes.