Hvordan vender baby i maven og hvad kan rebozo? – Jordemoderens svar

Hvordan ved man om baby vender rigtigt i maven? Hvornår skal babyen vende rigtigt? Og hvordan fungerer rebozo-massage og hvordan kan det hjælpe dig som gravid?

Rebozo kan både bruges som en del af et vendingsforsøg, så baby vender rigtigt i maven, men det kan også bruges til at sætte fødslen igang, især sammen med modningsakupunktur og hindeløsning. Den alsidige rebozo-massage kan også afhjælpe graviditetsgener som ondt i lænden, ryggen og bækkenet.

Her har vi samlet nogle af de spørgsmål, vi er blevet spurgt om af gravide og barslende kvinder. Har du selv et spørgsmål, kan du her spørge en jordemoder om graviditet, fødsel og barsel.

Hvornår skal baby begynde at ligge med hovedet ned af?

Spørgsmål: Jeg er 29 uger henne med mit tredje barn, og baby ligger stadig væk på tværs i min mave (hovedet i venstre side og numsen i højre). Hvornår skal baby begynde at ligge med hovedet ned af? Og hvad sker der, hvis baby ikke vender sig?

Svar fra jordemoderen: Baby må ligger lige så “tosset” den vil da det først har klinisk relevans efter GA 36+0. Hvis baby fortsat ligger på tværs til den tid vil du blive tilbudt vendingsforsøg. Inden da kan du evt forsøge dig med rebozomassage, som løsner op og afspænder bækkenets dybere muskler, hvilket fremmer babys muligheder for at placere sig optimalt og hensigtsmæssigt i bækkenet.

Hvordan vender baby i maven i uge 20?

Spørgsmål: Jeg er nysgerrig efter at vide hvordan baby ligger i maven når man er omkring uge 20+0 – ligger den så på tværs af maven, eller med hovedet ved navlen og benene ned mod blæren? Kunne være sjovt at vide, så man lidt bedre kan identificere om det er arme eller ben man mærker små puf fra.

Svar fra jordemoderen: Barnet skifter stillinger mange gange i løbet af dagen de første mange uger. Barnets aktivitetsniveau topper omkring uge 32, hvorefter bevægelserne langsomt bliver mere “glidende” fordi pladsen bliver mindre. De fleste børn ligger sig også på langs deromkring, men det er også meget forskelligt fra barn til barn 🙂

SE VORES PAKKEFORLØB arrow

Få baby til at vende sig med rebozo massage

Spørgsmål: Er der nogle tricks til, hvordan man selv kan mærke om baby har hovedet nedad? Jeg er 34+3 og de sidste gange til jordemor og læge har han vendt både den ene og anden vej. Jeg er begyndt at være oprigtig bekymret for om han når at vende rigtigt, så jeg kan føde selv. Hvis han vender med hovedet op, er der så noget, jeg kan gøre selv for at få ham til at vende rigtigt, mens han stadig har lidt plads derinde?

Svar fra jordemoderen: Baby må ligge lige så tosset den vil indtil 36+0 og mange børn lægger sig først med hovedet nedad deromkring, så det kan sagtens nåes endnu helt af sig selv. Det er rigtig svært at “mærke” på sig selv om det er hoved eller numse nedad – det er lidt en specialistopgave. Men hvis du gerne vil gøre noget selv kan jeg anbefale både rebozo, spinning baby og moxabehandling. Hvis du bor i København kan vores jordemoder Sasha hjælpe med rebozo-massage og også instruerere dig i forskellige øvelser/teknikker du kan lave derhjemme.

Rebozo-øvelser og andre muligheder for vendingsforsøg

Spørgsmål: Jeg er i uge 34+2 og venter en babydreng der igår blev skudt til 2700 g. Han ligger i underkropsstilling men numsen står IKKE fast i bækkenet. Vi skal gøre alt for, at han vender sig (han har aldrig haft hovedet nedad, mener de, og har stort set hele graviditeten ligget på tværs). Ellers bliver vi tilbudt vending på sygehus.

Min jordemoder gav mig to rebozo øvelser og bad mig Google flere. Der er bare ikke noget udover de to, vi har. OG jeg bliver SÅ dårlig efterfølgende (og imens).

Så er der tricket med at stå på hovedet, bækkenet over skulderhøjde og en ispose på maven. Her bliver jeg også SÅ svimmel da han presser på, ja det meste. Findes der andre metoder og kan man med rebozo massage gøre det ‘for hårdt’ så det kan kickstarte veer? Jeg fik efter forsøgene igår virkelig mange og skrappe plukveer. Mvh. En førstegangsfødende der VIRKELIG gerne vil undgå sædefødsel og kejsersnit

Svar fra jordemoderen: Hvis ikke du kan holde til hverken rebozo eller spinning baby ville jeg klart forsøge mig med noget moxa – det er der gode erfaringer med. Nu ved jeg jo ikke hvor i landet du kommer fra, men måske nogle af vores jordemødre kan hjælpe dig? Hvis du forsøger dig med spinning baby kan jeg klart anbefale bogen “Preparing for a gentle birth”! Rigtig meget held og lykke med vendingen:)

BOOK REBOZO-MASSAGE arrow

hej@preggio.dk

Bernhardt Jensens Boulevard 89, st tv.

8000 Århus C

Åbningstider: Man - Fre 9:00 - 17:00

CVR: 37119954

mobilepay logo visa logo visa electron logo mastercard logo

Facebook Rating
4.8

Vi støtter: red barnet logoWWF logoMasange hospital logo

© Preggio. Alle rettigheder forbeholdes.